Amb la finalització de les escoles, activitats extraescolars i exàmens, per fi arriba l’estiu. Això comporta molt temps lliure que hem d’aprofitar si no volem que els nostres nens i adolescents estiguin massa temps davant de pantalles d’ordinadors, tauletes o videojocs, per aquest motiu, els hem d’oferir alternatives divertides, i la lectura és una d’elles.

 

Consells que podeu aplicar per fomentar la lectura

  • En primer lloc, és habitual que els nens imitin els hàbits dels pares, per tant, si els pares estan habituats a la lectura els fills probablement que també ho facin. lectura

    Fins als deu o dotze anys l’interès per la lectura es fomenta llegint, però el problema apareix quan arriba l’adolescència que els fills deixen de fer allò que fan els seus pares i en moltes ocasions s’oposen al que se’ls hi planteja. Per aquest motiu, és fonamental “allunyar pantalles” als adolescents, per molt difícil que sigui s’ha d’aconseguir vèncer la temptació per la tecnologia.

  • Contràriament amb el que trobem a Internet, la lectura no sempre és imminent i això ajuda als nens i adolescents a impulsar la imaginació i la seva capacitat creativa.
  • Per altra banda, és molt important que els nens tinguin temps per a llegir. Si aquests estan realitzant un excés d’activitats extraescolars, campaments d’estiu o cursos varis no tindran ganes de llegir. Per això, és important saber distribuir bé el temps per tal de no sobrecarregar els nens amb moltes tasques.

 

L’opinió dels experts

lecturaPer la millora del desenvolupament de destreses la principal proposta és la lectura ja que, segons experts “l’aficionat a la lectura posa un base molt sòlida per convertir-se en un excel·lent estudiant”. Per tant, la lectura ajuda al desenvolupament de destreses verbals, aprendre a estudiar i facilitar al nen a la comprensió de textos escolars.

Seguint la mateixa línia, es recomanen les biografies com opcions de lectura per adolescents durant el període d’estiu. Els personatges que normalment es presenten tenen un fort caràcter i ajuden a educar la voluntat dels lectors fomentant un desig de ser com ells.

En resum, l’interès per la lectura és un hàbit que es crea practicant-lo i moltes vegades al principi no és senzill. Per això, es considera molt important que a casa  hi hagin llibres a l’abast dels nens i adolescents sobre els temes que els interessin, ja que el gust per la lectura s’adquireix durant la infància que és quan el procés d’aprenentatge és més alt.

 

També us recomanem: Són una bona alternativa els gelats artesanals?

 No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!