Amb el començament de la tardor, arriben les baixades de temperatura, els canvis bruscs de temperatura i un creixement de la humitat ambiental, si a tot això li sumem el contacte que hi ha entre els nens, a l’inici de classe, en l’esbarjo o al parc, afavoreix la transmissió d’infeccions, entre elles les respiratòries, per això tenim que saber com prevenir les malalties.

Algunes de les malalties més comunes que ens trobem dins d’aquesta estació de l’any són el catarro comú, la bronquitis, la faringitis i la laringitis. Si parlem de malalties digestives, en la tardor parlem de la gastroenteritis aguda.

Els nens a causa de la seva falta d’experiència immunològica, són un grup molt vulnerable davant qualsevol agent infecciós. En realitat no hi ha cap producte miraculós que faci evitar l’aparició d’un virus. El que realment funciona són les accions preventives per evitar un possible contagi.

Per a aquelles famílies que tenen nens amb patologies conegudes com l’asma o la bronquitis, que sàpiguen que l’inici de tardor, és el moment d’iniciar una prevenció.

El més important per combatre aquest tipus de malalties a la tardor, és tenir en compte les mesures de prevenció que cal adoptar. Alguna de les més importants són:

Com prevenir les malalties:

nen tador

  1. Rentar bé les mans amb aigua i sabó

La gran majoria de gèrmens es transmeten a través del contacte, i això vol dir que es transmeten a través de les mans, ja que estan en contacte constantment. Als més petits, hem d’ensenyar-los que han de rentar-se les mans abans i després de dinar, d’anar al bany, d’anar al parc, al carrer.

  1. Actuar d’una forma adequada davant les secrecions

A l’hora de sonar-te la mucositat, és recomanable utilitzar mocadors d’un sol ús, a l’hora d’esternudar és convenient tapar-se la boca amb un mocador per així evitar la disseminació dels gèrmens.

  1. No compartir utensilis de menjar

Per norma general, cal explicar-los als nostres fills que si no vol posar-se malalt,  no poden compartir ni cullera, ni forquilla, ni got, ni ampolles amb els seus companys de classe.

Normalment tenen el costum de compartir-la amb altres companys, no obstant això és una altra via de contagi.

  1. No tocar la cara

Hem de recordar que en aquesta estació de l’any, cal intentar evitar petons en la cara, en la boca, una abraçada intensa, ja que aquests contactes amb l’altra persona i pots contagiar o ser contagiat. En el cas que l’altra persona o tu estigueu contagiats, està totalment prohibit abraçar, besar en la cara o en la boca per així evitar que s’expandeixi aquest contagi.

  1. Evitar els espais tancats i amb aglomeracions de gent

Quan els nens estan en horari escolar, és bastant difícil evitar que els nens estiguin junts, agrupats, barrejats. Pel que convé que els llocs de treball (les aules) estiguin ben ventilades. A casa, sempre que es pugui, cal ventilar les habitacions dels petits i el menjador, per tenir la casa ventilada i sense gèrmens.

 

Altres mesures preventives

  • Mantenir actualitzat el calendari de vacunacions.
  • Mantenir un bon estat d’hidratació i nutricional.
  • Realitzar exercici físic, també enforteix el sistema immunològic.
  • Abrigar-te correctament encara que fer-ho de manera excessiva també pot resultar contraproduent.

També us recomanem: 8 idees terrorífiques per disfressar-se en família aquest Halloween

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!