Ets professor i t’interessa que les teves classes siguin més bones, divertides i  més amenes cap a l’estudiant? Et donem 3 consells bàsics que tot professor hauria d’utilitzar per organitzar millor les seves classes i així poder obtenir millors resultats.

Anar a la universitat i aprendre a ser professor, pot ser una via efectiva, però com tot la teoria està acompanyada de la pràctica. Pots ser un professor molt intel·ligent o que tenir-ho tot preparat, però quan vas a donar la lliçó, has de tindre en compte molts factors, ja que una errada al tractar a l’alumne, pot fer-te donar una mala classe.

És important que, un professional del sector educatiu segueixi informant-se i aprenent  per poder perfeccionar la forma de relacionar-se amb els seus alumnes i el com fer les classes més entretingudes i interessants.

1.No donis per sabut que tots saben quin és el comportament bàsic

Quan imparteixes la primera classe, tens que assegurar-te que tots els alumnes coneixen les regles de comportament. És preferible invertir un temps els primers dies per explicar-ho.

Has  de deixar clar detalls com per exemple: com comportar-se quan passa la llista o com organitzar la classe quan han de fer treballs en grup, tot això estaria bé aclarir-lo el primer dia.

És preferible anar lent al principi perquè després les actituds en classe flueixin per costum i puguis avançar més ràpidament. No importa si et porta dues setmanes, és important que interioritzin les rutines i els procediments.

2.Equilibra les regles amb les relacions

Quan imparteixes una classe, ser un professor modern o ser amic dels teus alumnes, només et suposarà a confusions ambells . Has de ser referent, líder i posar uns límits

Has de ser clar a l’hora de donar indicacions, depenent si fan les coses bé o malament, hauràs de modificar la teva forma de respondre’ls.

Si estàs a classe i notes que algun alumne esta passant un moment dolent, o té un dia dolent, és bo de cara a l’alumnat que et preocupis i que mostris interès. Has d’ensenyar a respectar-te, ja que el professor és una figura superior, però a la mateixa hora, mostrar que poden confiar amb tu.

3) Deixa que l’alumne doni la classe

Tot i que és el professor qui ha de portar el fil de la classe, a vegades és bo que els alumnes siguin els protagonistes de la classe. Aquest protagonisme els hi pots donar, a través d’una exposició (davant dels seus companys) sobre la lliçó que es va donar.

A l’hora d’exposar aprenen a assumir responsabilitats i entendre que no és fàcil la fenia de professor.

Avui en dia si no vols que els alumnes s’avorreixin o no atenguin a la lliçó, has de combinar activitats pràctiques, utilitzar vídeos, experiments, treballs en equip… en la lliçó que estàs donant, si no utilitzes mètodes així, els alumnes s’avorreixen i no atenen a classe.

L’objectiu és fer classes d’èxit on els alumnes aprenen i s’ho passen bé.

També us recomanem: Consells per realitzar una bona redacció

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!