L’arribada de les noves tecnologies ha impactat amb força en la nostra societat. Definitivament tothom estarà d’acord en l’afirmació de què les tecnologies han estat un progrés tecnològic necessari, i molt eficient, però, ens estem excedint pel que fa a la llibertat de la utilització d’aquestes?
Les tauletes, els mòbils, els ordinadors… tots aquests han passat a formar part del dia a dia dels nostres fills, fins a arribar al punt de què la gran part del temps tenen un a la mà. Però, siguem honestos, toqueu-vos la butxaca, no porteu el vostre mòbil a sobre tot el dia? Tots tenim la resposta; un Si rotund. Malgrat això, no és una excusa.

 

Existeixen diferents opinions sobre les noves tecnologies

Segons Marc Massip, director de Desconect@, “regalant pantalles restem habilitats per aprendre a conviure amb el que és real i amb la resta de la gent” A més, afirmen que, encara que les noves tecnologies han millorat molts aspectes de la nostra societat, empitjoren el rendiment acadèmic.

 

Per altra banda, amb un discurs totalment contrari al den Marc Massip, Isabel Rodriguez-de-Dios, des del “Conservatorio de los Contenidos Audiovisuales de la Universidad de Salamanca”, treballa en la hipòtesi que avui dia defensen un gran nombre d’investigadors: restringir el temps i la utilització dels dispositius electrònics més que ajudar als nens, els perjudica. Segons ells, a més de reduir els riscos que poden tenir a Internet, també es redueixen les oportunitats, sobretot pels nens d’entre 12 i 18 anys.

 

Segons alguns estudis, els riscos d’Internet es veuran reduïts proporcionalment a l’augment de les habilitats que els nens tinguin en aquests. A més, amb Internet, no tan sols aconsegueixen millorar l’alfabetització digital, sinó que també els hi ajuda a evitar l’exclusió social i a tractar temes que potser no tractarien en un altre àmbit.

 

Els perills d’internet

 

No sabem en quin d’aquests dos corrents us identifiqueu més, però, sigui quin sigui, volem advertir-vos dels 3 grans perills de les xarxes:

  • Assetjament: hem de ser conscients que existeixen diversos tipus; sexual, exclusió social, físic, psicològic…
  • Ciberbulling: es dóna quan els adolescents utilitzen els nous canals de comunicació per riures o fer burla d’altres adolescents.
  • Abús: existeixen adults que, utilitzant falses identitats, es fan passar per altres adolescents per aconseguir coses.

 

Recordem que, en cas de sospita, o de ple coneixement d’aquests perills, existeixen plataformes i associacions on et poden aconsellar i ajudar.

 

També us recomanem: Música + Cervell = Éxit

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!