Davant l’allau de regals nadalencs els nens perden la perspectiva i es descentren, el seu procés maduratiu personal pot ressentir-se, doncs valoraran molt poc el que tenen i la tolerància a la frustració tendirà a ser cada vegada menor.

Triar una joguina per als nens és una decisió costosa perquè els volen tots i hi ha tants! Amb tantes opcions, confeccionar la llista de regals per al Pare Noel o pels Reis Mags no és tasca fàcil i al final o es converteix en interminable o no hi ha qui l’entengui amb tantes correccions. Els seus desitjos semblen no tenir límit.nadal

Quan les possibilitats són infinites cal que els nens aprenguin a controlar els desitjos i puguin triar lliurement.  Com ajudar-los? Com minorar aquest continu “m’ho demano”?

Als nens els facilitem les seves eleccions si reduïm la llarga llista de possibilitats. En els catàlegs de joguines podem marcar una sèrie de pàgines per a ells acords a la seva edat o als seus gustos descartant la resta. Aprendre a desitjar o a demanar el convenient és molt complicat en un món consumista, és molt recomanable elaborar una llista que combini capricis amb regals didàctics, tenint en compte que cada joguina està, en principi, dissenyat per a una franja determinada d’edat.

La carta als reis: una tasca familiar

És important ajudar als nostres fills reflexionant amb ells per triar les joguines que de veritat volen i començar a escriure la carta als Reis Mags de forma conjunta, aprofitant aquests moments per negociar amb ells i ajudar-los a comprendre que no poden demanar tot el que se’ls sembla, perquè en molts casos triarien joguines que, possiblement, no són els adequats.

Cal que aprenguin a diferenciar entre el que els agrada i el que realment volen i els beneficia i, òbviament, són els pares qui els que hem d’ensenyar.

També hem d’aprofitar aquests dies per informar-los sobre el consum responsable i de la situació menys favorable en la qual es troben altres nens dins i fora del nostre país. Per això, abans de fer la carta és recomanable fer inventari de les joguines que tenim a casa, segur que hi ha molts en bon estat que no fem servir i, tristament, hi haurà molts altres que ni ens recordàvem que teníem.

nadal

També us recomanem: L’avorriment és bo pels vostres fills

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook i a l’Instagram i explicar-nos la vostra experiència!