El mètode Doman és un sistema educatiu d’aprenentatge amb una part de teoria i una par pràctica que tracta d’assolir els màxims conceptes sobre el nivell cerebral dels alumnes per fer servir la capacitat natural dels alumnes per aprendre.

Origen del mètode Doman

Va ser dissenyat per Glenn J. Doman a finals dels anys 50, com a resultat d’una combinació de tècniques aplicades amb nens, que havien patit lesions cerebrals, que tenien com a objectiu, restablir el rendiment en aquests nens.

El senyor Dolman, va fer la reflexió que, si els nens se’ls hi estimula correctament des que són petits, es podria arribar a assolir un major rendiment acadèmic i posteriorment professional.

El mètode Doman a la teoria i pràctica

Explicació teòrica

Doman creia que durant els sis primers anys, s’havia de focalitzar més en l’aprenentatge dels nens. Aquest període és el que més capacitat d’aprenentatge tindrà en tota la seva vida.

L’etapa de la vida que el cervell gaudeix de més plasticitat és infantesa, concretament, de 0 a 6 anys.

Doman, afirmava que, els nens amb 1 any d’edat podien arribar a aprendre a llegir, i amb 3 anys ja podien a llegir comprenent els textos. Aprendre a llegir ràpidament permet un ràpid desenvolupament en la intel·ligència de l’Infant.

Explicació pràctica

En primer lloc, cal recalcar que és un mètode dissenyat perquè sigui considerat com a un joc.

El joc consisteix a posar unes quantes targetes amb parts del cos, per exemple. Seguidament s’hauria de recitar les paraules al nen en veu alta i amb entusiasme. Després també s’han de posar en dues planes, dues frases amb les quals s’ha d’incitar al nen a llegir i fer-li esforçar-se en les frases més complicades. Finalment se li dóna un conte per llegir que sigui fàcil d’entendre, amb il·lustracions visibles i el text separat de les il·lustracions.

Doman també recalcava, que era essencial l’atenció de l’Infant per això és important no fer-ho convencional i, fer exercicis que no siguin lineals.

També us recomanem: El Mètode Waldorf

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!