Les matemàtiques són fonamentals pel desenvolupament intel·lectual dels nens, els ajuda a ser lògics, a raonar ordenadament i a tenir una ment preparada pel pensament, la crítica i l’abstracció.

A més, configuren actituds i valors en els alumnes ja que garanteixen una solidesa en els seus fonaments, seguretat en els procediments i confiança en els resultats obtinguts. Tot això crea en els nens una disposició conscient i favorable per emprendre accions que condueixen a la solució dels problemes a què s’enfronten cada dia.

Entre els beneficis d’aprendre matemàtiques es pot destacar els valors de la intel·ligència consistents en l’afany de saber i adquirir coneixement per utilitzar la informació en sentit crític de la veritat. I, el valor de la voluntat que en formen part la capacitat de decisió determinant les actituds i conductes dels nens. Així doncs, les matemàtiques serveixen com a patrons per guiar la seva vida, un estil d’enfrontar-se a la realitat lògic i coherent.

Altres beneficis a tenir en compte són la recerca de l’exactitud en els resultats, una comprensió i expressió clara a través de la utilització de símbols, capacitat d’abstracció, raonament, generalització i la percepció de la creativitat com un valor.

 

El mètode Kumon

Sovint, molts nens es senten desmotivats al no entendre ni arribar a assolir els coneixement bàsics de les matemàtiques. Per aquest motiu, és important que es sentin capaços i motivats, el mètode Kumon es presenta com a alternativa a l’educació actual.

L’objectiu de Kumon és aconseguir el màxim desenvolupament intel·lectual de l’alumne i, com a conseqüència, el domini dels materials escolars. Els orientadors Kumon plantegen un enfocament completament diferent a el sistema tradicional: en lloc d’impartir les tradicionals classes particulars de matemàtiques, lectura i anglès, es centren en observar i conèixer la capacitat de cada alumne i en guiar-lo en el seu treball de forma personalitzada perquè el seu aprenentatge i la seva motivació es mantinguin sempre en el nivell òptim. L’alumne de Kumon aprèn a través de l’exclusiu material didàctic i l’orientador l’ajuda a ser cada vegada més autònom i eficaç, de manera que aconsegueix avançar en el seu aprenentatge fins i tot més enllà del seu nivell escolar.

A Expoeduca 2020 trobaràs professionals de Kumon (www.kumon.cat) per informar-te sobre el seu mètode també aplicable l’aprenentatge de lectura i anglès.

També us recomanem: 10 beneficis del mindfulness

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!