És important fomentar la creativitat dels infants ja que és una de les vies principals d’expressió i la capacitat d’aportar solucions originals als diferents reptes i/o problemes. Així doncs, el pensament original és un procés mental que sorgeix de la imaginació.

Per això és essencial fomentar la creativitat durant la infància. Ser creatiu no és sinònim de tenir un talent innat. Tots els nens tenen habilitats aplicables a diferents àmbits, només cal explorar una mica per descobrir-les.

La clau és preparar-los per ser diferents, originals, insòlits i independents; potenciant la seva capacitat de ser innovadors i creatius en tots els àmbits de la vida. Així doncs, la creativitat serveix per reforçar l’autoestima, l’autonomia i la seguretat. Però… saps com pots fomentar la creativitat dels teus fills? A l’article d’avui et donem alguns consells.

Consells per fomentar la creativitat dels infants

  • Mostra interès per tot el que facin
  • Ensenya’ls a corregir errors: Aprendre a reconèixer els errors, acceptar les crítiques i millorar en els aspectes millorables és una cosa fonamental que hauríem d’aprendre des de ben petits, precisament perquè les crítiques futures no siguin un obstacle al desplegament de la creativitat de l’infant. Ensenya al teu fill com pot millorar i exalça les seves idees.
  • Fomenta la lectura: La lectura és sens dubte un gran potenciador de la creativitat.
  • Activitats extraescolars: Poden ser una opció perfecta per fomentar-ne la creativitat: pintura, música, gimnàstica, esports…
  • Una tarda de treballs manuals: Pot ser no només l’entreteniment perfecte per als dies que ens quedem a casa, sinó també una manera que els nens aprenguin, desenvolupin la seva habilitat motriu i tinguin noves idees.
  • Proposa’ls noves experiències: Viure experiències noves (com anar a un museu, un viatge, etc.) és una manera molt divertida d’excitar la imaginació de l’infant i potenciar-ne la creativitat.
  • Dóna’ls temps perquè juguin lliurement: Procura que cada dia els teus fills tinguin una estoneta per jugar al que més els vingui de gust sense estar-hi constantment a sobre. Atorgar-los certa llibertat és imprescindible per al seu desenvolupament.
  • Limita el temps que passen davant del televisor o de l’ordinador: Cal controlar fins a cert punt com utilitzen aquests aparells, ja que si s’hi passen massa temps pot limitar la seva capacitat creativa.

També us recomanem: L’Escola inclusiva

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!