Amb aquesta onada de calor que tant surt a la televisió, és inevitable pensar a menjar coses fredes. Un producte que és tot un èxit a l’estiu i que a tothom li bé al cap quan pensa en aquests aliments freds són els gelats.

Hi ha de tota mena de gelats al mercat, de milers de gustos, més grans, més petits, per a nens, per a adults… Hi ha un gelat perfecte per cada una de les persones que habiten en tot el món, però també sabem que aquests gelats poden tenir ingredients no tan bons com ens agradaria ni tan saludables.

Per solucionar aquest problema, i per poder donar-li gelats als nostres fills sense cap mena de preocupació més de què s’embrutin la roba que li acabem de posar, aquesta setmana un volem parlar dels gelats artesanals.

Un gelat artesanal és aquell que nosaltres podem fer a la nostra casa amb ingredients quotidians i sense la necessitat de tenir a cassa una màquina per fer gelats.

 

Beneficis dels gelats artesanals

 • És una activitat perfecta per fer amb els nens durant l’estiu. Aquest tema l’hem tractat de diferents formes en el blog: fer activitats diferents amb els nens estimula la seva creativitat i aprenentatge. A més, també podem passar temps de qualitat amb els nostres fills!
 • Els nens ingereixen més nutrients: quan nosaltres fem un gelat de forma artesanal podem escollir la quantitat d’ingredients que volem utilitzar. La fruita és un dels ingredients més recomanats per fer aquest tipus de receptes i, gràcies al seu gust dolç, reduïm el percentatge de sucres afegides.
 • Reduïm el percentatge de grasses: els gelats convencionals que podem trobar a les botigues tenen un alt percentatge de grasses trans, oli de palma o un alt nivell de grasses saturades. Amb les nostres receptes aquests ingredients i additius poden ser substituïts per altres com la crema de cacauet, llet o begudes vegetals.

 

Recepta: gelat de fruites per a nens

Un cop hem parlat de tots els beneficis que un gelat artesanal pot comportar, no podem acabar la nostra entrada sense recomanar-vos una recepta que, per a nosaltres, és perfecte pels nens a l’estiu.

Tots sabem que durant aquests mesos tenim una lluita constant amb els gelats de gel o “polos”, i ús comprensible, és l’opció més refrescant de totes! Per això, us portem una recepta a la qual no podreu dir-li que no.

Ingredients

 • Maduixes
 • Kiwi
 • Préssec
 • Suc de taronja
 • Suc de pinya
 • Un motlle per fer gelats

Elaboració

 1. El primer pas serà tallar totes les fruites. Podeu utilitzar les que recomanem a la recepta o agafar unes altres. Escolliu-les entre tots i deixa que els petits es diverteixin mentre les tallen
 2. Agafarem els motlles per fer gelats i ficarem els trossos de les fruites.
 3. Afegirem una mica de suc.
 4. Ficarem els motlles al congelador durant 4 o 5 hores.

Un cop hagin passat les hores els gelats ja estaran llestos per menjar!!!

També us recomanem: Com passar un estiu diferent!

 No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!