El Nadal, l’època de l’any que mostra el final d’un any i el principi d’un altre, època que passen els reis mags per casa, també, època de descans de la feina. Tots aquests esdeveniments tenen un comú denominador, celebrar el Nadal en família.

Aspectes claus per celebrar el Nadal en família:

Qüestió d’il·lusió: hem de viure el Nadal amb el màxim d’alegria possible i contagiar-nos una mica dels més petits.
No forçar als nens: vol dir que ens hem d’adaptar als nens en la qüestió horària i no fer tard a casa als sopars nadalencs.
– No forçar al nen en  costums religiosos , ni tampoc forçar al nen a fer petons.
– No ficar la idea del consumisme al cap del nen. Vivim a una era on la publicitat és molt notable i els nens són un objecte d’ús d’aquesta. Hem de posar fre al consumisme, ja que no hi ha cap estudi que demostri que un nen sigui més feliç tenint més regals. Ja que al final no es valora realment el que es té i es pot acostumar a un ritme de regals no propi pel nen.

Consells per celebrar el Nadal en família:

Guiar-se pel nen i el seu horari. No hem de forçar-lo mai a mantenir-lo despert en contra de la seva voluntat.
– No forçar-lo a fer-se fotos amb els reis mags.
– No centrar la seva recompensa de reis mags en funció del comportament del nen, ja que pot comportar a una conducta negativa un cop assolit l’objectiu del nen (el regal).
– No crear expectatives en el regal el nen. Això es recomana per la desil·lusió que es pugui fer el nen en cas que no es compleixin les expectatives que el nen desitja.

 

També us recomanem: Els deures de Nadal: planificació i organització

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!