En una societat marcada pel sistema patriarcal que encara perdura, és imprescindible educar en la igualtat i el feminisme.

La igualtat de gènere és una qüestió bàsica dels drets humans. Es refereix a l’apoderament i la participació equitativa per a dones i homes en tots els àmbits de la vida pública i privada, que implica que tots dos sexes mereixen els mateixos drets i dignitat. Com amb la resta dels drets humans, s’ha de lluitar constantment per aconseguir la igualtat de gènere, protegir-la i fomentar-la.

A més, avui en dia segueixen havent estereotips de gènere tradicionals que perjudiquen tant els nois com les noies, ja que les expectatives sovint es contradiuen amb les experiències o circumstàncies del seu dia a dia. Aquestes contradiccions confonen el desenvolupament de la identitat de gènere i, en cas de no ajustar-se als estereotips, poden arribar a patir assetjament escolar, exclusió i discriminació.

Accions desde les aules

Per combatre les desigualtats és important educar a les futures generacions desde les aules a partir de la conscienciació i la deconstrucció d’estereotips. Per aquest motiu, s’hauria d’animar tan als nens i les nenes a participar en tot tipus d’activitats i esports (corals, teatre i dansa, etc.) D’aquesta manera els dos sexes s’involucrarien en tot tipus d’activitats i podrien gaudir de reconeixement en tots els àmbits.

Un altre objectiu important de l’educació per a la igualtat de gènere és donar més referents femenins de dones exitoses que hagin fet història al llarg dels anys. Així doncs, es creen referents femenins socials per generar imaginaris entre els més petits, perquè coneguin dones que han obert camins i que les persones poden ser el que vulguin al marge del seu gènere.

 

També us recomanem: Expoeduca 2020, fins aviat!

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!