Quantes vegades heu sentit la frase “la natació és el millor esport que un nen pot practicar“? Segurament moltes, però, quant de veritat té?
Comencem des del principi, segons l’OMS, “és recomanable que entre els 5 anys i els 17 es practiqui un mínim de 60 minuts diaris d’activitat física moderada o intensa”. Segons aquesta afirmació, l’exercici físic ha de formar part del dia a dia dels nostres fills, però quin esport és el més recomanable?
La natació és un dels esports més complets que un nen pot practicar, per què?

 

Beneficis de la natació

 

Com a característica principal, la natació és un esport que desenvolupa i enforteix els músculs, activa la coordinació motora, el sistema circulatori i el respiratori. A més, ajuda al fet que els nens aprenguin la noció de l’espai, i aconsegueixin enfortir l’equilibri.

Què més els hi aporta?

  • La natació és un esport que requereix esforç físic, amb una contínua pràctica d’aquest aconsegueixes un augment de la seva resistència física.
  • Millora la flexibilitat, coordinació, agilitat, velocitat i força muscular
  • Disminueix els nivells de glucosa en la sang, ja que l’exercici aeròbic produeix una major sensibilitat a la insulina.
  • Quan els nens són petits requereixen incentius per relaxar-se i dormir, és per això que amb la natació i el sobreesforç que fan durant l’activitat el nen es relaxarà i augmentarà el seu apetit.
  • Aprenen a nedar i per tant guanyen confiança en la piscina, en la platja i quan realitzen esports aquàtics.
  • La natació pot semblar que és un esport individual, però, els cursos de natació s’organitzen en grups, per tant, la socialització amb la resta de companys es fomenta de forma indirecta.

 

També us recomanem: S.O.S: Alerta rabieta! 

 No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!