MónNatura Pirineus, ofereix estades i activitats dirigides a tota mena de públic amb la missió de sensibilitzar a la societat cap al desenvolupament sostenible, la conservació de la naturalesa a través d’activitats d’educació ambiental.

Món Natura Pirineus

MónNatura Pirineus està situat en el paratge de les Valls d’Àneu, en el Pallars Sobirà. Prop de MónNatura Pirineus es troba el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (principal atractiu turístic del territori i un dels motors de l’economia local), l’únic parc nacional de Catalunya.

Gràcies a aquesta ubicació, podrem gaudir d’uns bonics paisatges que van canvien al llarg de l’any segons l’estació en la qual ens trobem, això fa que hi hagi turisme durant tot l’any. La diversitat d’aquest parc fa que puguem passejar pels boscos, escoltar el repic dels grills o veure volar desenes de papallones al seu pas per prades de la zona.

MónNatura Pirineus és un centre que, des de la seva estada fins a les seves activitats, es té present el valor de la l’educació ambiental i cultura de sostenibilitat, ja que ofereixen una estada amb el menor impacte possible sobre l’entorn amb uns criteris ambientals específics.

Aposten per la recollida selectiva dels residus i reduir l’impacta ambiental, a part de fer un ús racional de l’aigua.

educació-ambiental

Utilitzen les energies renovables, disposen d’instal·lacions energèticament eficients. El centre està integrat arquitectònicament en el seu entorn i no suposa cap impacte ambiental significatiu en el paisatge.

Espais

El parc compta amb diferents espais per als visitants, com per exemple:

  • L’Edifici Bioclimàtic: Aquest edifici utilitza energies renovables. L’edifici està dividit en 8 sales diferents com per exemple: allotjament, restauració, laboratori, planetari, auditori, biblioteca, ludoteca i espai de jocs i finalment l’aula d’informàtica.
  • Centre de Fauna: MónNatura Pirineus disposa del centre de fauna, en el qual podrem trobar les espècies d’animals més representatives de la zona. La gran majoria d’animals que ens trobarem, són animals que en el moment de néixer van tenir problemes i la seva mare no va voler alletar-los. A través d’un procés es recupera a aquests animals i viuen en un lloc similar al seu hàbitat natural.
  • Observatori Astronòmic: Gràcies a la ubicació de MónNatura Pirineus i donada l’absència de contaminació tant lumínica com atmosfèrica, des del centre podem gaudir d’unes vistes al cosmos espectaculars.

Disposen d’un observatori astronòmic, però és pedagògic per a totes aquelles persones que realitzen activitats en aquest àmbit, encara que també se cedeix a universitaris, comunitats educatives i associacions astronòmiques.

educació-ambiental

La situació de MónNatura Pirineus ho converteix en un punt de partida ideal per fer visites culturals, rutes de senderisme o excursions naturalistes a peu. Si tens un smartphone amb tecnologia Android, descarrega’t l’aplicació MónNatura per gaudir de l’espai amb realitat augmentada.

 

També us recomanem: Com prevenir les malalties a la tardor

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!