De ben segur, que per l’època de Nadal heu tingut deures. Molts us deveu preguntar per què en una època de descans hem de fer més feina.

Les Claus per una bona organització dels deures de Nadal:

Ser eficient en les tasques més difícils: Què vol dir ser eficient? I ser eficient als estudis?

L’eficiència als estudis és utilitzar els mínims recursos per aconseguir el màxim resultat. Dins de l’àmbit de l’estudi hem de saber aprofitar al màxim els recursos que ens ofereixen per fer els deures i ser el màxim de productius.
Més o menys dificultat, què cal fer primer?: aquest és un dubte que passa per molts caps. Per ser eficient s’ha d’aprofitar els màxims recursos, per tant, la màxima energia per fer la feina en menys temps.
Hi ha algun mètode d’estudi que encaixi bé al Nadal?: Sí, s’ha de fer un calendari d’estudi per ajudar al nen, però ho ha de fer ell principalment. Ja que s’ha d’ensenyar al nen a gestionar el seu temps, el seu temps lliure i el temps d’estudi l’ha de decidir ell, sempre amb uns paràmetres de disciplina per al nen.

Però és imprescindible que ho compleixi perquè s’acostumi a l’organització i gestió del temps. Això no servirà només al Nadal sinó que servirà també per a altres èpoques en les quals s’hagi d’organitzar pel seu compte.

Objectiu cap d’any: És bastant motivador començar l’any amb energia, per tant, un bon objectiu per la reflexió del nen és una gestió eficient del temps per acabar l’any net.
Objectius del nou any: És molt recomanable, començar l’any establint objectius amb els seus conseqüents premis i establir també un pla de seguiment al llarg de l’any. Els deures de Nadal, no només han de servir com una tasca per l’escola si no també per finalitzar bé i començar amb bon peu l’any.

 

També us recomanem: Els deures de Nadal: planificació i organització

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!