10 consells per estalviar a la tornada a l’escolaJa arribem al final de l’estiu i, segurament, ja estem pensant en la tornada a l’escola. Si, ja ho sabem, encara som a l’agost i és aviat.  Però, les claus per estalviar en l’operació tornada a l’escola és fer les coses amb antelació, planificar  i aprofitar les rebaixes del mes de juliol i agost, i ofertes exclusives d’aquestes dates, per exemple.

A més, si deixem tot preparat abans de marxar de vacances, hi anirem més tranquils i evitarem unir a la depressió postvacances, l’estrès de sortir a comprar i tenir-ho tot a temps el dia que comencin les classes al setembre, així com el risc de no trobar el producte que necessitem.

La tornada a l’escola suposa una despesa que va unit a les despeses d’estiu, que a vegades ens obliga a estrènyer el cinturó.

Us hem seleccionat alguns consells útils per estalviar per la tornada a l’escola.

Consells útils per estalviar per la tornada a l’escola:

  1. Realitzar un inventari amb les despeses necessàries: Amb aquest inventari evitarem les compres compulsives innecessàries. Així mateix, hauríem d’evitar estar amb nens a l’hora d’adquirir el material escolar que necessitem. Pot ser que els nostres fills tinguin temptacions d’adquirir coses fora dels nostres plans o pressupostos, ja que  viuen amb gran entusiasme la tornada a l’escola. Per tant, el que els pares elegiu sempre els agradarà  perquè no coneixeran les altres alternatives.
  2. Comparar els preus: Aquest punt és molt important, ja que abans de comprar res és necessari informar-se de quant val cada producte. També s’ha de tenir en compte les ofertes i descomptes en llibres de text, motxilles, calculadores, porta-berenars, agendes escolars, etc.10 consells per estalviar a la tornada a l’escola
  3. Reutilitzar roba o llibres de familiars o amics: Abans de comprar res, sobretot si es tracta de peces de roba més cares com abrics o llibres de text, hauríem de preguntar als nostres familiars i amics propers amb fills més grans que els nostres, és probable que ens fem un favor mutu si ens quedem amb quelcom que nosaltres necessitem i ells ja no fan servir, i a més, els ocupa lloc a casa.
  4. Buscar les opcions més econòmiques: Segons l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) les grans superfícies o hipermercats són l’opció més econòmica per la compra de llibres de text, seguits de les llibreries en línia.
  5. Promocions en llibres de text: Són moltes les botigues físiques i digital que ofereixen promocions aquests dies en els llibres de text. Alguns portals electrònics fan promocions com regalar 10 euros per compres superiors a 90 euros, per exemple a Amazon.  A banda d’això, si tenim més d’un compte a casa d’aquesta botiga en línia, podem repartir les compres entre els dos comptes i d’aquesta manera beneficiar-nos per partida doble dels 10 euros de regal.
  6. Compres de segona mà i bescanvi: Actualment existeixen diverses webs, que et poden ajudar tant a fer bescanvis o regalar productes per nens com a comprar de segona mà i d’aquesta manera estalviar uns diners de forma sostenible. També, hi ha pàgines on podem posar a la venta algunes de les coses que els nostres fills ja no els serveixen.
  7. Aprofitar les rebaixes i ofertes d’estiu: Els mesos de juny i juliol, les botigues petites i grans superfícies fan ofertes molt interessants, per tant, és el moment perfecte per comprar, sobretot, roba, calçat i complements.
  8. Aprofitar ofertes exclusives: Un exemple, és el Prime Day d’Amazon, un dels dies que més vendes acumula d’aquesta botiga gegant en línia. Els clients Premium, tindran accés a milers d’ofertes durant tot el dia: smartphones, altaveus, ordinadors portàtils i fins i tot càmeres, entre altres. Els que no sigueu de Premium, podeu aprofitar el període de prova gratuïta per beneficiar-vos d’aquesta promoció.
  9. Aprofitar opcions de finançament i comprar de forma progressiva: Per evitar els pagaments de cop, és aconsellable comprar els productes que necessitem amb temps i de forma progressiva. Per altra banda, podem obrir un compte de crèdit específica per la tornada a l’escola. Hi ha comptes d’entitats que permeten acumular les compres i començar a pagar fins a 3 mesos sense interessos.
  10. Sol·licitar beques i ajudes: A la pàgina del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports podeu obtenir tota la informació sobre les beques i ajudes a les quals es pot optar. A més, també hi ha ajudes específiques que depenen de cada comunitat autònoma, en el cas de Catalunya a la pàgina de Departament d’Educació serveis tràmits, podem trobar més informació.  És molt important estar ben informat per tal de poder optar a una ajuda econòmica.

 

Esperem que gràcies a aquests consells, la tornada a l’escola no sigui tan dura per les vostres butxaques!

10 consells per estalviar a la tornada a l’escola

 

També us recomanem: Com promoure la lectura als vostres fills

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook i a l’Instagram i explicar-nos la vostra experiència.