Per a molts nens suposa un esforç fer front a la tornada a l’escola, per molts factors com: llevar-se d’hora, tornar a tenir deures i exàmens pot provocar-li estrès infantil al nen/nena.

Primer de tot hem de saber escoltar als nens amb molta atenció i ser empàtics, per poder comprendre els seus objectius i corregir les seves debilitats.

Els primers sentiments dels nens, acostumen a ser: felicitat, nerviosisme i sobretot ansietat per començar el curs, en el sentit de no saber com encarar les seves responsabilitats.

El fet d’haver fet una petita desconnexió de l’escola no significa tornar amb menys energies que al començament del curs sinó que, ha de servir per poder motivar-se més i posar-se objectius relacionats amb la superació personal.

La família juga un paper fonamental en la reincorporació del nen a l’escola, mostrant tendresa i comprensió de tota la família.

Consells per la tornada a l’escola:

 

  • Fixar objectius: És nou any i nous objectius, cal motivar als nens a què emprenguin amb nous objectius que li donin l’energia necessària per almenys fer front els primers dies de la tornada.
  • Racionar els premis i l’oci: No ser molt sever amb l’oci i el jóc, racionar el temps en funció del treball assignat i el seguiment i assoliment dels objectius.
  • Comunicació: Hem de fer sentir al nen comprès perquè pugui desenvolupar amb normalitat els seus dies d’estudi.
  • Autonomia: Hem de deixar al nen respectant-li el temps que es fiqui en la repartició de tasques i en la gestió de les seves emocions. La seguretat i l’autonomia del nen anirà augmentant a mesura que, el nen vagi complint reptes i objectius assignats al nen.
  • Celebració: Hem de celebrar quan el nen torni l’escola, una celebració amb motiu de l’esforç de tornada, per exemple un sopar fora, anar al parc d’atraccions… Això farà que torni encara amb més ganes a l’escola.

 

També us recomanem: Activitats extraescolars: com no sobrecarregar als fills per les tardes

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!