Un cop acabat el mes de maig, arriba juny, i amb ell, la data més temuda pels estudiants de batxillerat: La Selectivitat.

 
Durant els dos anys que dura els cursos de batxillerat, la vida dóna voltes en la selectivitat. Els professors no paren de recordar-ho, els pares tampoc, inclòs en les xarxes socials hi torbem pàgines que parlen exclusivament d’aquests tres dies intensos d’exàmens.

 
Aquest cop, no ens dirigim els pares dels nens, sinó a ells mateixos, així que, si ets pare o mare d’algú que està a punt de començar selectivitat, envia-li el nostre enllaç perquè us portem alguns consells per fer front aquells exàmens que marcaran el futur estudiantil i professional dels teus fills.

 

Consells pels estudiants:

 

1. Planifica la feina

Des de ben petits ens han dit que hem de planificar-nos. En entrar a primària ens donaven unes agendes per planificar els nostres deures i que res se’ns oblidés, potser en aquell moment no enteníem per què havíem de portar aquelles agendes si no ens feia falta, ara, pot ser que li trobem més utilitat.

Selectivitat es compon per 3 dies amb una mitjana de 3 exàmens per dia, si no volem que se’ns oblidi res, haurem de crear una planificació per poder arribar al dia amb seguretat. Però, això no vol dir que hem de fer una planificació perfecta i ideal, no. Hem de crear un calendari realista i que creiem que puguem afrontar.

I, sobretot, no hem de posar-nos nerviosos si un dia no arribem a tots els objectius marcats, hem de tenir clar que, el calendari en nostre i sempre el podem modificar.

2. Utilitza les tècniques d’estudi que a tu et vagin bé

A Internet podem trobar mil tècniques diferents per estudiar: copiar en un full el que estàs estudiant, repetir els paràgrafs com “lloros”, fer esquemes, utilitzar flashcards… Trobareu molts i de molts tipus, però no heu de fer cas a ningú.

Arribats a aquest moment, després d’haver estudiat durant tants anys, vosaltres mateixos haureu creat una tècnica d’estudi que a vosaltres us funciona i amb la que us sentiu més còmodes. Utilitzeu-la, confieu en les vostres eines.

3. Descansa

És normal que amb tants exàmens en tan sols 3 dies, vulgueu esprémer el temps el màxim possible estudiant, però heu de ser conscients que heu de descansar.

Per més que passeu les hores estudiant, si no descanseu un mínim de 8 hores diàries, el vostre cervell estarà cansat i la vostra capacitat de retenció i absorció d’idees no serà la mateixa que amb una ment descansada.

Inverteix el temps a estudiar, però també en descansar.

4. Busca exàmens d’anys anteriors 

Arribar a l’examen amb una idea de com funciona, quin és l’esquema que segueix, i com solen ser les preguntes, és un avantatge que tindreu.

A Internet podreu trobar un gran nombre de models d’exàmens d’anys anteriors, i si no, sempre hi tindràs familiars o coneguts que hagin passat per aquesta experiència i que et podran ajudar i aconsellar.

 5. Repassa

Cada dia estudiares un volum considerable de matèria. És important que, una estona al dia, la guardeu per repassar tot allò que has estudiat al llarg del dia i els dies passats.

És important avançar, però no oblideu repassar tot el que ja heu estudiat.

6. No estudiïs el dia d’abans

Aquest consell sembla una bogeria, i tu que l’estàs llegint penses “si clar, segur” però us asseguro que és molt aconsellable no estudiar el dia d’abans de l’examen. Penseu que aquest dia estareu nerviosos, i tot allò que penseu que esteu estudiant en realitat no l’esteu fent.

Dediqueu aquest dia a relaxar-vos i, en tot cas, a fer petits repassos d’allò que penseu que té més probabilitat de sortir.

7. El dia de l’examen estiguis tranquil

Quan arribi el gran dia, sobretot, no et posis nerviós. Fa molts dies que estàs estudiant, controles la matèria.

El més important és que, abans de sortir comprovis que el portes tot: bolígrafs de recanvi (mai sabem si aquell dia el boli decidirà deixar de funcionar), porta aigua per refrescar-te durant els exàmens i sobretot, llegeix els enunciats amb atenció i respon tot el bé que sàpigues.

Confia en tu mateix! 

 

També us recomanem: Els beneficis de la natació

 No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!