Oficialment els tres mesos de vacances d’estiu han començat per a tots els nens i nenes, i amb aquest, a més del bon temps, els dies de platja i les migdiades eternes, arriben els matins atrafegats, les suors per la calor i els nens avorrits perquè tres mesos lliures potser és massa temps.
Per tal que això no li passi als teus fills, avui al Calaix de Sastre us volem portar un recopilatori de diferents activitats que podeu fer durant tot l’estiu.

Activitats a l’exterior

Si ús agrada fer diferents activitats on pugueu sortir de casa i estar a l’aire lliure, aquestes són per a tu:

  • Viatjar: viatjar amb nens pot ser una experiència una mica difícil, sobretot si són petits, o aneu a llocs que a ells li podrien interessar. Podeu anar per exemple a zones de platja on els nens puguin jugar sense cap mena de problema. També podeu visitar ciutats on sapigueu que existeixen diferents activitats com muntar en una barqueta en llacs o rius, fer parades a diferents parcs naturals o fer visites a monuments transformant l’experiència en un conte o una història que a ells els hi pugui interessar.
  • Excursions: tant els viatges com les excursions poden tenir la mateixa temàtica. A l’estiu podeu fer moltíssimes sortides a platges i cales per tota la costa catalana, i, si sou més de muntanya, tindreu dies de sobra per poder fer caminades!
  • Campaments: aquesta opció seria la perfecta per a aquells pares que han de treballar i no volen deixar a casa sols als seus fills. Els campaments són una opció perfecta perquè el nen es mantingui en moviment durant unes setmanes de l’estiu i que, a més, conegui i faci amics.
  • Parcs temàtics: si els teus fills són molt petits, potser aquesta opció no és la millor, però, si tenen l’edat, i sobretot l’alçada necessària, passar un dia a un parc d’atraccions serà una experiència que no oblidaran!

Activitats per fer a casa

Per una altra banda, també hi ha gent que no pot sortir de vacances o no poden fer sortides de forma regular. Per a tots aquests també tenim un munt d’activitats molt divertides per fer amb els nens:

  • Receptes infantils: a un altre post ja vam parlar dels beneficis que aporta fer una recepta en l’aprenentatge del nen: aprendran a utilitzar mesures, a reforçar les sumes i les restes i fomentar la importància de la responsabilitat.
    I, a més d’aprendre, passaran una estona divertida en família i podeu fomentar la creativitat també amb decoracions especials!
  • Manualitats infantils: les manualitats també són una eina perfecta d’entreteniment, el problema és que és difícil que els nens es motivin amb aquest tipus d’activitat si no han creat l’hàbit des de petits. Podem ajudar fomentant el seu interès fent coses que els cridin l’atenció, com per exemple fer carreres d’avions de paper o fer els seus propis frisbee amb els que jugar a la platja.
  •  Jocs amb aigua: si teniu l’espai necessari per poder fer activitats d’aigua, aquesta es convertirà en l’activitat estrella de tot l’estiu. Hi ha moltíssimes i de molt diferents però, recordeu aquella sensació de fer guerres de globus d’aigua? No podem deixar que es perdi! També existeixen opcions més casolanes com la guerra amb cubells d’aigua, amb esponges o els jocs amb mànegues.

 

També us recomanem: Com podem fer dels deures d’estiu un joc?

 No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!