Hem entrat a l’última setmana del curs i ens sorgeixen diverses preguntes Són necessaris els deures d’estiu? Han de tenir els nostres fills tants deures? Quant temps han d’invertir els nens durant l’estiu en fer deures?

La situació més normal és que, unes setmanes abans de terminar les classes, a casa ens arribi una circular amb els noms dels llibres que els nostres fills necessiten, i si han suspès cap assignatura, en les notes també inclouran una llista amb els quadernets que necessiten.

I nosaltres ens preguntem, és necessari tot aquest volum de feina durant el temps de vacances? És cert que molts experts asseguren que els nens han de practicar i recordar durant l’estiu els diferents coneixements que han adquirit durant tot l’any perquè si no, arribaran a setembre i tot allò que havien après durant el curs l’hauran oblidat. Però, això no implica que hagin d’estar una, dues o tres hores diàries, asseguts a la taula fent les mateixes activitats que han fet durant tot el curs. Aprendre no està condicionat a seure a una taula amb un llibre al davant, es pot aprendre en moltes altres circumstàncies que segur que pel teu fill seran més divertides.

Un nen pot aprendre en qualsevol situació del dia, i vosaltres, com a pares, podeu potenciar aquest aprenentatge

Idees per aprendre mentre es diverteixen

Us deixem algunes idees per ajudar als vostres fills a aprendre sense la necessitat de deures:

  1. Jocs a casa

Si per qualsevol motiu hi ha dies que no podeu sortir de casa, podeu fer jocs on el nen es diverteixi i que a la vegada aprengui nous conceptes o que reforci aquells que ja havia après a l’escola.

Per exemple

  • Podeu jugar a les botigues, dibuixeu els diners en fulls de paper i després retalleu-los, d’aquesta manera el nen aprendrà els números, el seu valor i quin número és més gran que l’altre.
  • Jugar a cuinar, aprendre els ingredients i les quantitats que es necessiten per fer una recepta també reforçarà l’aprenentatge.

 

  1. Viatges en cotxe

    Quan hàgiu d’anar a un lloc per fer les compres, o quan esteu de camí a un viatge també és un bon moment per aprendre.

Per exemple:

  • Jugar al Veo-veopotenciarà l’observació del nen
  • Un joc poc conegut i que també és molt educatiu és el “joc dels cotxes“, consisteix a dir un color i competir a veure qui troba més cotxes d’aquest color, qui guanyi escollirà el color de la següent ronda.

I, a més:


– Podeu jugar a disfressar-vos
– Fer jocs de taula
– Llegir contes
– Veure pel·lícules documentals

Però el més important és que el nen es diverteixi i aprengui a l’hora!

 

També us recomanem: Jornada intesiva, si o no?

 No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!