És de sobra conegut la forta unió que poden tenir els més petits amb els animals, i la gran quantitat de beneficis que els poden aportar. Tot i això, s’ha de ser conscient que tenir una mascota és una responsabilitat per tota la família i es recomana l’adopció en lloc de la compra.  Per aquest motiu han de tractar-se amb respecte i fer-los sentir com a part de la família. D’aquesta manera també transmetem als més petits els valors de tractar amb respecte els animals. Saber quin animal és ideal pel vostre fill o filla no és fàcil i dependrà de la seva personalitat, la llista és llarga, gats, gossos, peixos de colors, ocells, hàmsters i fins i tot granges de formigues, entre d’altres.

 

Descobreix els valors que transmeten les mascotes:

 

  • Millora les relacions amb altres persones

Si els nens s’uneixen emocionalment a les seves mascotes des de ben petits, seran capaces d’establir bones relacions amb altres persones perquè aprendran a crear vincles afectius.

  • Redueix l’estrès entre els més petits

En especial els gossos i els gats poden ajudar a un bon desenvolupament de l’autoestima dels més menuts mitjançant la reducció d’estrès i els sentiments d’ansietat.

  • Percepció de seguretat

Els animals al contrari de les persones no s’enfaden ni són crítics i a banda d’això saben perdonar de pressa. Per aquest motiu, els animals sempre són afectuosos si aquests ho són amb ells. La presència a casa ajuda als nens que sentin una gran seguretat amb ells.

  • Menys risc d’asma i al·lèrgiesmascota

Està demostrat que els nens que creixen amb mascotes des de petits  tenen menys riscos de patir al.lèrgies i asma, ja que el sistema immunològic crea immunitat davant d’aquests agents externs.

  • Alleujament de l’ansietat

Quan els pares no són a casa poden alleujar la sensació d’ansietat per la separació d’aquests amb els seus fills. Com que les mascotes són part de la família, podran donar-los suport  emocional, mentre aquests no són a casa.

  • Reducció d’agressivitat

Existeixen estudis que gossos i gats poden ajudar a nens hiperactius o massa agressius a estar més tranquils. Per tal que això passi, hauran de ser educats mútuament per tal que es comportin els dos correctament. A més a més, jugar amb gats i gossos podria ser una font de calma i relaxació,  ja que podria estimular la imaginació i la curiositat pels més petits.

En resum,  els nens poden obtenir valors com l’empatia, l’amor incondicional, el respecte, la responsabilitat, la fidelitat. Ja veieu que els punts positius són nombrosos, per què no aprofitar-ho?

També us recomanem: Són una bona alternativa els gelats artesanals?

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!