Cada día que passa, el ámbit de la tecnología, es barreja amb altres ámbits. Avui parlarem de 5 raons per implementar les TIC en l’Educació i la necesitat que la tecnologia (TIC) s’incorporin a l’educació.

Per què necessitem les TIC a l’Educació? 

1.- Els estudiants cal que desenvolupin la seva competència digital.

Cal que els alumnes desenvolupin les seves competències per a un bon ús de les tecnologies digitals, ja que la societat on vivim és digital i exigeix als seus ciutadans que la utilitzin bé. Només les persones que tenen aquestes competències tenen la possibilitat d’aprofitar-les per a desenvolupar-se millor, adaptar-se millor, trobar millors treballs, etc.

2.- Amb les TIC alumnes i professors som més productius. Un bon ús de les TIC farà que: fem la mateixa feina en el menys temps, o fem millor la feina o realitzem tasques noves que abans no podíem fer

Les TIC és com disposar d’un poderós robot cognitiu, que ens ajuda a fer moltes feines: escriure, calcular, crear bases de dades, cercar informació, estudiar, comunicar-nos, compartir, publicar, treballar amb altres… Les TIC ens ajuden, sí, però la intel·ligència l’hem de posar nosaltres, nosaltres som els que direm a les màquines què han de fer.

3.- Necessitem millorar l’Educació, i amb les TIC podem innovar en els processos d’ensenyament i aprenentatge

Tenim problemes a l’escola. Un 30% llarg d’alumnes no aprèn el que hauria d’aprendre, tenim fracàs escolar. Fracassen els alumnes, fracassa el professorat, fracassa l’escola, fracassa l’Administració Educativa,etc..

4.- Quan la cultura canvia cal actualitzar el currículum

Les TIC estan a tot arreu, i quasi totes les activitats i camps de coneixement reben les seves influències. Les assignatures reben doncs nous continguts. 

Les tasques es realitzen de manera diferent a com ho fèiem abans: noves eines  arreu que modifiquen la manera de treballar i també ens permeten fer coses noves. Noves eines generals i també noves eines específiques de cada camp de coneixement.

5.- Hem de preparar l’alumnat per a gestionar la seva memòria externa i per a l’aprenentatge continu.

Les persones que anem pel món amb un smartphone a la butxaca, o disposem d’una tauleta digital o d’un ordinador… tenim a la nostra disposició (gairebé) tota la informació del món. Podem saber-ho gairebé tot…quan ens convingui (aprenentatge continu).

A les escoles podem trobar: PDI’s (Pissarres Digitals Interactives), Portàtils a l’aula, Aula TIC, Projectors i pantalles, Televisió portàtil, Altres eines audiovisuals: càmeres de vídeo i de fotos, taula i equip de so, radiocasset amb entrada mp3…

Aquestes són les 5 raons per implementar les TIC en l’Educació i la necesitat que la tecnologia (TIC) s’incorporin a l’educació.

També us recomanem: La igualtat de gènere des de la primera infància

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!