En el blog d’avui, us explicarem 5 beneficis que aporten els avis en la infància dels seus néts . Ja que aquests sense saber-ho, els estan aportant tranquil·litat, estabilitat, experiències, saviesa i molt més. No solament hi ha benefici cap al nét, sinó que els avis també s’enriqueixen a estar amb ells.

5 beneficis que aporten els avis als seus néts:

1. Equilibri emocional

Si el nét té una relació habitual amb els seus avis, això farà que es creu un fort vincle afectiu . Aquest vincle els farà sentir-se protegits. Els avis ajuden als seus néts a aprendre a sobreposar-se en situacions adverses o difícils com el divorci dels pares o la malaltia greu d’un familiar.

2. Una relació sempre positiva

Un estudi realitzat per la Universitat de València diu que, si els avis comparteixen la vida amb els seus néts, fa que influeixin positivament en els valors i comportament del nen / a. És molt important per al nen / al fet que la relació que tenen entre els seus pares i avis, sigui positiva.

 

3. Diversió garantida

Es diu que la gran majoria dels avis, “miman” als seus néts . Aquesta actitud que tenen enfront dels seus néts és perquè en la seva joventut, (per diversos motius com per exemple: les obligacions laborals) no han pogut gaudir dels seus fills . Els avis els porten a passejar, a comprar gominolas, gelats, a jugar al parc, els porten al cinema, a l’escola . També ocorre a l’inrevés, els avis els ensenyen als seus néts els jocs de la seva època, com es divertien (quan ells eren joves), com jugaven i amb quins jocs. Un d’ells la petanca o el dòmino.

 

4. Un exemple a seguir

Normalment els avis expliquen als seus néts la seva experiència en les diferents situacions que han viscut al llarg de la seva vida, com per exemple: la seva experiència amb la família, els amics, el treball, etc. Existeix un vincle tan gran que solen convertir-se en els seus confidents , ja que sempre que tenen un problema o dubte, els escolten i els donen la seva opinió o consell tenint en compte el que ells han viscut.

5. Una relació doblement beneficiosa

Segons un estudi que ha realitzat un grup d’investigadors de l’Institut sobre l’Envelliment de la Universitat de Boston, els avis que tenen una bona relació amb els seus néts, solen tenir menys depressions.   Podem dir que en aquesta relació el benefici és mutu. Ja que si tenen una bona relació, això influeix en el benestar psicològic dels néts fins a entrar en l’edat adulta.

Tots els nens haurien de poder gaudir dels seus avis i tots els avis haurien de tenir néts , perquè en aquestes dues èpoques de la vida, la seguretat i l’afecte que aquests es donen són imprescindibles per a ells. Els nens revitalitzen i rejoveneixen als seus avis fent-los més actius i feliços perquè tornen a sentir-se necessaris.

 

También le recomendamos: 4 receptes de cremes casolanes

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!