Tot i ser una acció necessària per a la seguretat i salut de tots degut al Covid-19, estar tancats a casa no és agradable i, a més a més, és complicat fer-ho entendre a un nen.

Les hores es fan llargues, l’angoixa i les ganes de sortir es fan evidents i es pot arribar a moments d’estrès i histèria. Per aquest motiu, és important preparar activitats i jocs que entretinguin i al mateix temps eduquin als petits de la casa i així, poder passar una estona entretinguda i agradable.

 

Les 5 activitats amb nens a casa

Poca preparació, divertides i per tota la família. Així són les activitats amb nens que us proposem per poder passar aquests dies de quarantena amb els nens de la millor forma possible.

1.     Construeix un fort

La imaginació dels nens vola amb aquesta activitat. Des de la planificació de la construcció: què utilitzaran per fer-lo? Poden reunir els materials ells mateixos?, fins a jugar a dins d’ell; cada pas és un plaer absolut. Tant es pot inspirar a crear emocionants i divertits jocs de rol, o simplement gaudiran d’un canvi d’escena i jugaran amb les seves joguines “amagades” a la seva cova. Agafeu llençols, pinces per les agulles, coixins, cadires… qualsevol estri o eina que trobeu per la casa us pot ajudar amagueu-vos tots dins dintre del fort!

2.     Una festa d’aniversari per la joguina preferida del vostre fill

Qualsevol motiu és bo per fer una celebració! Com de gran voleu que sigui aquesta celebració? Pot ser des d’una senzilla festa amb un pastís que cuineu junts, fins a una gran festa amb música, globus, llaminadures i jocs de festa.

Un consell: comenceu amb una festa una mica més petita, ja que estem convençuts que els vostres fills demanaran més festes com aquesta.

3.     A la recerca del tresor (a casa)!

Crea un mapa de casa teva i amaga petits elements al seu voltant. Marca cada tros de tresor amagat al mapa. Expliqueu el mapa al vostre petit i oferiu-li el vostre suport per a la recerca en cas que ho necessiti.

Si els vostres fills són més grans, podeu utilitzar targetes de paraules que descriuen un lloc on heu amagat un article. Per exemple: “Tinc fred i faig sorolls de” bing bing “si es deixa obert”. La resposta és la nevera, per descomptat. Als nens els encanta aquesta combinació de test i caça. És difícil no participar també en la diversió. Fins i tot un cop han trobat tot el tresor, per què no portar-los a organitzar la seva pròpia caça? Poden dibuixar el seu propi mapa o elaborar les seves pròpies preguntes crítiques per enviar-lo en una gran cerca.

 

4.     Dibuixos a mida real

Agafa un munt de fulls A4 i enganxeu-los (o si teniu un rotllo de paper encara millor!) L’estireu a terra i animeu als nens a ficar-se a sobre i esbossar el seu cos amb un bolígraf o llapis. A partir d’aquest moment, no hi ha manera d’aturar els nens a fer-se creatius. Els nens es divertiran molt amb les seves còpies a mida real i, després, podran decorar la paret del dormitori.

5.     Un gimnàs per nens

Transforma la sala d’estar en un gimnàs per a nens i crea estacions d’esport divertides i adequades a l’edat. Podeu posar un rastre de fulls de paper a terra pel qual els nens han de caminar sense tocar cap altra cosa que el paper.

Per fer-lo més competitiu, podeu utilitzar el cronòmetre per cronometrar la durada de cada exercici. Però assegureu-vos de mantenir-vos en durades adequades a l’edat.  Encara és més divertit quan la mare i el pare s’uneixen a l’activitat i, després, tots gaudiu d’un berenar junts.

 

 

També us recomanem: La creativitat dels infants

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!