Ara que ja hem entrat de ple a la tardor, venen de gust plats de cullera, quan arribem a casa després d’un llarg dia a la feina o a l’escola. Aquesta setmana us hem preparat 4 receptes de cremes calentes ben casolanes.

 

Crema de xampinyons i brie

Ingredients per la crema de xampinyons i brie

*700 g de xampinyons en rodanxes

*Oli d’oliva

*2 cullerades de mantegacremaxampinyons

*1 ceba

*50 g de farina

*2 dents d’all picats

*1 culleradeta de farigola

*50 g de farina

*100 ml de vi blanc

*750 ml de caldo de verdures o de pollastre

*150 ml de nata o llet o llet evaporada

*150 gr de formatge brie

 

Preparació per la crema de xampinyons i brie

  • Hem de tallar els xampinyons en rodanxes, tot seguit, col·locar-los en una safata, tirar-hi oli d’oliva i introduir-ho tot al forn aproximadament 30 minuts fins que es dorin. (Haurem de pre-escalfar el forn prèviament a 200º C)
  • A continuació, s’ha de posar un parell de cullerades de mantega en una olla a foc mig i quan estigui ben fos, hi posarem la ceba, dos dents d’all picats i una cullerada de farigola. Ho cuinarem fins que estiguin tendres, incorporarem la farina i ho remourem fins que estiguin ben barrejats.
  • Després agregarem el vi blanc, el caldo (de verdures o pollastre) i els xampinyons rostits, sal el pebre i ho cuinarem deu minuts a foc lent.
  • Per últim, afegirem la nata o llet evaporada i el formatge brie fins que es fongui. Ho triturarem amb la batedora fins aconseguir un puré suau.
  • Ho servirem amb pa torrat.

 

Crema d’espinacs

Ingredients per la crema d’espinacs

*3 cullerades de mantega o oli d’oliva

*2 cebes dolcescremaespinacs

*4 dents d’all picats

*30 g de farina

*250 ml de caldo de pollastre o verdures

*500 g d’espinacs tallats

*Suc de mitja llimona

*150 ml de nata o llet evaporada

*Crostons de pa

 

Preparació per la crema d’espinacs

  • En primer lloc, posarem una olla al foc amb tres cullerades de mantega (o oli d’oliva). Quan estigui calent incorporem dos cebes dolces i quatre dents d’all picats i ho cuinarem fins que s’estovin.
  • Després hi afegirem la farina, ho remourem fins que es barregi i agreguem 250 ml de caldo de pollastre o verdures i 500 gr d’espinacs tallats.
  • A continuació, cuinarem el caldo amb les verdures durant 10-15 minuts a foc lent, i afegirem el suc de mitja llimona, sal i pebre.
  • Triturem la barreja amb una batedora fins que es faci puré i el tornarem a posar en una olla i afegirem 150 ml de nata o llet evaporada.
  • Ho servirem calent acompanyat de crostons.

 

Crema de patata i formatge

Ingredients per la crema de patata i formatge

*5 rodanxes de bacon

*1 ceba dolça picadacremapatata

*3 cullerades de mantega o oli d’oliva

*30 g de farina

*500 ml de caldo de pollastre

*500 ml de llet

*700 g de patates pelades

*200 g de formatge ratllat

*125 g de iogurt grec

*Sal

*Pebre

 

Preparació per la crema de patata i formatge

  • En primer lloc, cuinarem 5 rodanxes de bacon a la planxa i les reservarem per més tard.
  • A continuació, ofega una ceba dolça picada en una olla gran amb tres cullerades de mantega o oli d’oliva, hi afegim la farina i regirem fins que es barregin.
  • Després, incorporem el caldo de pollastre, la llet, les patates pelades i tallades en cubs i el bacon que havíem reservat tallat a tires. Ho cuinarem tot a foc lent fins que les patates estiguin toves, ho barregem de tant en tant per que no s’enganxi.
  • Per últim, hi afegim el formatge ratllat, el iogurt grec, la sal i el pebre.
  • Ho servirem calent adornat amb els ingredients que ens vinguin de gust.

 

Crema d’espàrrecs verds

Ingredients per la crema d’espàrrecs verds

*2 cullerades de mantega

*1 ceba picadasopaesparrecs01

*900 g d’espàrrecs verds

*4 dents d’all

*Sal

*750 ml de caldo de verdures i de pollastre

*150 ml de nata o llet evaporada

*75 g de formatge parmesà ratllat

Preparació per la crema d’espàrrecs verds

  • Posem una olla al foc amb dos cullerades de mantega, quan es fongui agreguem una ceba picada i la cuinem a foc mig. Mentrestant, trossegem els espàrrecs verds i els afegim a l’olla.
  • En aquest punt, pelem i piquem quatre dents d’all i els incorporarem també la olla, juntament amb una mica de sal.
  • Escalfem el caldo de verdures o de pollastre, ho tirarem a la olla amb les verdures i ho portarem a ebullició. Reduirem a foc lent i ho cuinarem durant cinc minuts, fins que els espàrrecs estiguin tendres.
  • Triturarem la sopa amb la batedora, hi afegirem la nata o la llet evaporada i el formatge parmesà ratllat.

 

 

També us recomanem: 5 consells si els teus fills començaran a anar sols a l’escola

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!