En el món globalitzat en el que vivim l’anglès és l’idioma universal per excel· lència, imprescindible avui en dia. Si els nens l’aprenen i el dominen tindran portes obertes en molts aspectes de la seva vida; més accés a fonts de cultura, a bones sortides de treball, a ser més competitius i, en definitiva a tenir millors oportunitats. En aquest article destaquem 10 motius de pes pels quals és beneficiós que els nens aprenguin anglès des de ben petits.

  1. Desenvolupen les seves habilitats socials – Els nens quan són petits no tenen prejudicis socials. Al estar en contacte amb un altre idioma s’eliminen les barreres mentals, es desenvolupen actituds d’acceptació social i habilitats per a comunicar-se.
  2. Moment de major interès –Tot és nou i crida l’atenció. Per aquest motiu, és el moment d’aprendre idiomes, ja que no hi ha preocupacions ni altres plans que interrompin aquest procés d’aprenentatge.
  3. Absorbeixen millor els coneixements – Els nens petits aprenen del seu entorn molt ràpid i, com més aviat comencen a aprendre anglès, més fàcil és per al nen i més temps perduraran els seus coneixements.
  4. Globalització – En un món interconnectat com el que vivim  aprendre anglès des de petit, t’acosta al món actual i a valorar diferents punts de vista.
  5. Desenvolupar la seva capacitat comunicativa – No limitar-se a saber una llengua, ajuda des de petits a tenir unes majors habilitats a l’hora de transmetre i rebre coneixements. També desenvolupa capacitats cognitives i lingüístiques, ja que s’aprenen més recursos a l’hora d’expressar-se en el seu idioma o en altres.
  6. No els hi fa vergonya – Els nens encara no han desenvolupat el seu sentit del ridícul o la seva por al fracàs. Equivocar-se aprenent anglès, barrejar idiomes o dir paraules inventades és el seu assaig de prova i error del que treuen el costat divertit i aprenen sense pressió.
  7. Aprenen jugant – Aprendre una nova llengua, mentre es realitzen activitats que motivin, diverteixin i estimulin la ment dels més petits, els serveix per interpretar l’aprenentatge com una cosa positiva i interessant.
  8. Millora el rendiment acadèmic – Estudis recents indiquen que estudiar més d’una llengua millora l’atenció i ajuda a exercitar la memòria. Per altra banda també els permet desenvolupar les habilitats per pensar de manera creativa dels nens.
  9. Facilita l’aprenentatge d’altres idiomes – Si des de petits dominen un idioma és més fàcil aprendre altres en un futur ja que poden fer ús de semblances i recursos presents a cada idioma.
  10. És una garantia de futur – Dominar idiomes és la clau per obrir noves oportunitats que se’ls presentin en un futur, tant laborals com personals, conèixer països, i en definitiva, poder-se comunicar de manera universal.

També us recomanem: Consells per fer front a la tornada a l’escola

No us oblideu de seguir-nos al  Facebook  i a l’Instagram  i explicar-nos la vostra experiència!